Trusa turistului amator

Publicat de CristiNedelcu pe

Unde mergem în vacanță

Cred că sunt ani buni de zile de când mi-am răspuns la această întrebare. Oriunde, dar nu pe litoralul românesc. Motivele sunt evidente – prețurile sunt nesimțite, serviciile lasă de dorit, la tot pasul te agresează muzica asurzitoare, terasele sunt murdare și argumentele pot să continue la nesfârșit.

Sincer să fiu, mă așteptam ca, după pandemie, hotelierii români să își schimbe puțin perspectiva și să ofere servicii de calitate, pentru a atrage turiștii români. S-a dovedit a nu fi așa, ba dimpotrivă. Prin urmare, în ultimii ani vacanțele mi le-am făcut pe plajele din Bulgaria sau Grecia și nu am regretat deloc.

Dor de mare

Cum ne pregătim de vacanță

Dacă pleci în vacanță în Grecia, trebuie să fii pregătit cu câteva lucruri. În primul rând să ai certificatul COVID scos (eu mă adresez doar celor vaccinați.) Se descarcă foarte ușor de pe siteul https://certificat-covid.gov.ro/. Generarea durează maxim 10 minute. Apoi e bine să îl listați și să îl aveți la îndemână.

În al doilea rând trebuie să știți că pentru intrarea în Grecia trebuie să completați cu cel puțin 24 de ore înainte formularul de pe adresa https://travel.gov.gr/. Nici asta nu durează mult, cam 20 de min. Aveți nevoie de informații simple – datele voastre și adresa unde vă petreceți vacanța. A, și încă ceva. Trebuie să lăsați numărul de telefon și adresa de email a unui prieten din România pe care autoritățile elene să îl contacteze în caz de nevoie.

Dacă toată lumea are documentele astea, atunci sunt șanse să scadă timpul de așteptare în vamă.

Ce luăm cu noi în vacanță

Dacă toate astea sunt lămurite, mai rămâne un lucru. Ce luăm cu noi în vacanță. Aici ne vin în ajutor cei de la Goodiebags, care oferă numeroase produse personalizate. Desigur oferta lor se adresează și firmelor care pot face pachete de materiale promoționale. Nu am înțeles firmele care fac astfel de cadouri doar de Crăciun. La fel de bine pot face astfel de cadouri personalizate și în sezonul estival. Ba chiar cu mai mult succes.

Din toată gama, eu am întocmit o adevărată trusă a turstului amator. (spun amator, pentru că profesioniștii sunt cei care au bloguri de călătorie). Toate acestea pot fi inscripționate cum îți dorești, astfel încât să poți avea o vacanță după chipul și asemănarea ta.

  • Șezlong

Dacă insiști să te duci pe litorul românesc, la cât costă închirierea unuia pe zi, îți poți comanda liniștit câteva personalizate.

  • Papuci de plajă

Pentru cei care ajung la Mamaia, chiar sunt utili în excursia lor prin plaja nesfârșită către mare.

  • Ochelari de soare

De fapt acum este momentul să îi purtați. Știu că mulți îi pun când merg seara în club, dar ei, totuși, au fost creați pentru acest moment.

  • Pălărie

Mie o pălărie mi se pare indispensabilă pentru sezonul estival. Îți dă un alt vibe. Mai ales dacă e și personalizată.

  • Geantă termoizolnată

Este obligatorie, pentru că fără ea, rozeul se încălzește și se pierde tot farmecul.

Cu o asfel de trusă, nu vă mai rămâne decât să vă bucurați de vacanță!

Cristi Nedelcu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *