Grădinăriți, craiovenii mei!

Publicat de CristiNedelcu pe

Ce este o grădină urbană?

Grădina urbană este un spațiu situat în interiorul unei oraș, în care sunt cultivate plante aromatice sau medicinale, sau pur și simplu plante pentru consumul unei gospodării. Conceptul impune ca speciile cultivate să fie cât mai diverse, iar din fiecare specie să nu fie cultivat un număr foarte mare de plante. Cu alte cuvinte, se pune accentul pe diversitate și pe bogăția horticolă, nu pe cantitate.

Grădinile urbane au apărut în anii 60, odată cu dezvoltarea mișcării ecologiste. La noi, din păcate, conceptul este foarte puțin utilizat, în special din cauza presiunii afacerilor imobiliare.

Marea Grădinăreală

De aceea, Go România face o activitate de pionierat când lansează, chiar în ziua de Sânziene, Grădina Utilitară Craiova. Grădina se află în spatele Parcului Romanescu, pe strada Vânătorii de Munte (pentru cine nu știe, zona este plină de străzi cu influență militară – Geniștilor, Antiaeriană,. etc.)

Activitățile încep la ora 10 dimineața, cu un program pentru copii, în care sunt pregătite activități diverse prin care copiii vor învăța despre plante, despre insecte, vertebrate și nevertebrate, dar și despre schimbările climatice, sau despre reciclare.

După ora 17,30 programul se adresează și adulților, iar cei care doresc să participe ca voluntari se pot înscrie online aici.

Evenimentul se va încheia cu un foc de tabără și un concert susținut de Ela Danhi & Marius Stanescu – EMplugged.

Participarea se face prin înscrierea pe baza unei înscrieri online până pe 23 iunie, ora 15.

Mai multe amănunte despre întregul program puteți afla de pe pagina de facebook a evenimentului.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program finanțat de Lidl Romania, coordonat de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Vȃlcea

Succes tuturor participanților iar exemplul ceor de la Go România să fie urmat și de alții, astfel încât ecologia să devină ceva practic, nu doar subiect de dezbateri teoretice.

Cristi Nedelcu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *