De ce 1024 este sumă rotundă

Publicat de CristiNedelcu pe

Un IT-sit rămâne fără bani (știu sună a început e banc absurd, dar luați și voi ca atare premisa) și se decide să ceară un împrumut unui coleg.

– Dă-mi și mie 1.000 de euro.

– Ia 1.024 să fie sumă rotundă, îi răspunde colegul.

Dacă nu ați înțeles bancul, în mod sigur aveți nevoie de un curs la Școala Informală de IT. Sau măcar, puteți veni pe 16 iunie, de la ora 18.00, la Hotel Prestige, unde are loc evenimentul Community Day.

Ce este Școala Informală de IT

Școala Informală de IT a luat naștere în momentul în care a devenit evident că sistemul mainstream educațional nu oferă absolvenților cunoștințele necesare pentru a fi performanți pe cea mai dinamică piață din economia românească (și nu numai).

În acest domeniu, lucrurile evoluează cu mult mai rapid decât ar reuși Ministerul să își adapteze programa. Și atunci, a apărut Școala Informală de IT pentru a crea o punte de legătură între sistemul educațional și piața muncii din industria software.

De 9 ani de când a început să funcționeze Școala Informală de IT a fost absolvită de peste 6.000 de persoane din toată țara (În Craiova, numărul a fost de 300). Dintre aceștia unii aveau nevoie de reconversie profesională, iar domeniul IT este unul dintre puținele care nu a fost afectat de criză. Alții, pur și simplu voiau să capete mai multe abilități (skill-uri cum se spune mai nou în corporateză) care, evident, îi ajută la locul de muncă. Altfel te duci la negocierea unui salariu mai bun dacă demonstrezi șefului că te pricepi la programare, testare software, analiză de business, UX design, administrare baze de date sau RPA development.

Ce va fi la Community Day ?

Este un eveniment la care se întâlnesc reprezentanții firmelor de software din Craiova, mentorii și absolvenții cursurilor de programare, testare, analiză de business și UX design. Este binevenit orice craiovean care dorește să afle mai multe despre cursurile pe care Școala Informală de IT le oferă.

Vor fi două ore pline de informații, discuții și socializare. Și, pentru că este pentru prima dată după doi ani în care evenimentul are loc în format fizic, organizatorii au decis să adopte un dress code aparte – ținuta de Zoom. Nu, nu înseamnă că trebuie să se îmbrace doar în partea de sus care se vedea la cameră (ca într-o reclamă la o cunoscută marcă de ciocolată). Pur și simplu pot să poarte o ținută lejeră pe care cursanții au purtat-o pe Zoom, în timpul sesiunilor de curs desfășurate online în timpul restricțiilor din pandemie.

Prin urmare, nu uitați, joi, 16 iunie, ora 18,00 la Hotel Prestige din Craiova puteți afla mai multe despre Școala Informală de IT. Și sigur, veți găsi pe cineva care să vă explice și bancul.

Cristi Nedelcu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *