Prima leapșă blogosferică – La ce aș renunța?

Publicat de CristiNedelcu pe

 

Mi-a venit și mie rândul să intru într-o leapșă  blogosferică, provocat de Marian Buzărnescu. 

Așadar, la ce aș renunța?

Laptop sau telefon?

Aici alegerea nu este grea. Telefon, fără doar și poate. Mai ales de când am reușit să scriu pe blog de pe telefon. Am experimentat asta când am fost anul trecut în Turcia (jurnalul de vacanță poate fi citit aici). Și după ce am reușit să fac asta într-o țară din afara UE, unde accesul la internet este condiționat de wi-fi-ul din hotel, am putut să repet isprava și când am făcut un tur prin BudapestaVienaBratislava.

Prin urmare, fără îndoială aleg telefonul pentru că nu există, în momentul de față lucruri esențiale pe care să nu le poți face pe telefon. A, am uitat scrisul. Da, e mai complicat să scrii pe telefon, decât să scrii pe laptop, dar la nevoie ne putem întoarce la scrisul de mână. Uneori mă bate gândul să fac asta, pentru că am senzația că scrisul de mână îți disciplinează altfel stilul.

Și pentru că la husa de telefon este și reclama asta genială. La laptop nu am găsit una comparabilă.

Cărți sau TV?

Aici alegerea este simplă – cărți. Și așa am senzația că uneori pierd prea mult timp cu altceva în loc de cărți, așa că nu îmi este greu să aleg. În al doilea rând, cred că ”TV” înseamnă posturi de televizune, și nu aparatul în sine. Pentru că televizorul începe să fie folosit tot mai des pentru a consuma alt tip de conținut decât cel oferit de televizuni. Mă refer aici la Netflix sau HBO Go, ori la youtube. Și cum acest conținut este disponibil și pe telefon, alegerea este, așa cum spuneam simplă.

Iar un alt motiv este că o librărie poate să arate așa

guillermo_bsas-shutterstock_384281368

Se numește El Ateneo Grand Splendid și se află în Buenos Aires. Clădirea a fost proiectată de arhitecții Peró and Torres Armengo pentru impresarul Max Glücksmann care a deschis aici în 1919 Teatro Gran Splendid . După ce teatrul nu a mai mers, aici a fost un cinema, pentru ca în 2007 să devină una dintre cele mai frumoase librării din lume.

Cum să nu alegio cărțile?

Pizza sau burger?,

Nu mănânc burgeri, decât în condițiile în care supraviețuirea mea este amenințată și sunt pândit de spectrul înfometării. Adică, dacă aș eșua pe o insulă pustie și singura sursă de hrană ar fi un McDonalds, după ce aș epuiza toate încercările mele de a vâna și a pescui, da aș mânca burger.

În rest, pizza fără doar și poate. Și pentru că am ajuns la capitolul ăsta, să vă fac o recomandare – tocmai s-a deschis o nouă pizzerie în Craiova –Pinochio . Este doar în regim delivery și vă garantez eu că este foarte bună.

După această mică pauză publicitară revin la leapșa.

Ciocolată sau fursecuri?

ciocolata

Ciocolată fără doar și poate. Ciocolata merge și într-un context romantic (i-ați face cadou persoanei iubite o cutie de fursecuri?) și în tot felul de combinații, care mai de care mai îndrăznețe. În mod sigur fursecurile cu ardei iute sunt de neconceput, în timp ce ciocolata cu ardei iute chiar este o provocare. Ca să nu mai vorbim despre nenumăratele prăjituri cu ciocolată (apropo vă recomand tortul trei ciocolate,  care este absolut delicios.

Serios, cum să pui fursecurile în competiție cu ciocolata? Este ca și cum Barcelona ar juca.. nu știu, cu Academica Clinceni. Sau cu Dinamo.

Chipsuri sau pufuleți

Chipsuri nu mănânc deloc. Mai rar decîât deloc. Dacă mă întorc pe insula aia părăsită și s-a închis McDonald-ul dar e deschis un magazin de chipsuri, plec din nou la vânătoare și pescuit.

Prin urmare, fără îndoială pufuleți. Măcar pentru amintirile din copilărie.

Filme sau seriale?

Serialele le-am descoperit acum recent. După The Crown, House of Cards, acum urmăresc Suits. Dar, fără îndoială aș renunța la seriale pentru filme. De fapt, marele avantaj al serialelor este că nu îți răpesc mult timp din seară. Este complicat să ajungi acasă după o zi grea și să te uiți la Irishman. Exagerez, dar nu cu mult. E drept că este din ce în ce mai greu să găsești un film bun de văzut, iar marele defect al rețelelor de streaming este că nu oferă filme mai vechi. Dar, dacă e să aleg, da aleg filmele.

filmeeeeee

Vacanța la mare sau la munte?

Hmm… aici da dilemă. Dacă spun în Muntenegru se cheamă că am trișat? Pentru că în Muntenegru e cam așa

 

muntenegru-budva-6

Bine, am înțeles. se pune că am trișat și trebuie să aleg una din două. Atunci aleg marea. pentru că, da, muntele are frumusețea lui, îți oferă mereu ceva de descoperit, de aflat, de căutat. Dar marea este fascinantă și fără zgomotul valurilor care se sparg de țărm, fără mirosul de sare și fără imensitatea aceea albastră, parcă vacanța nu e vacanță.

Cam acestea sunt alegerile mele. Cea mai grea parte vine acum. Pe cine să lepșuiesc. Cum am fost leneș și nu am răspuns imediat provocării lui Marian Buzărnescu, probabil cam toți bloggerii din lista mea au fost primit deja leapșa.

Dar, pentru a păstra formatul pasez leapșa către

Iulian Fira

Oana Voinic

Corina Bulubașa

Cristi Nedelcu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *