Filarmonica Oltenia din nou în fața publicului

Publicat de CristiNedelcu pe

Până de curând, concertele în aer liber făceau parte din strategia Filarmonicii de a ține în priză melomanii pe timpul verii, în perioada de vacanță. Festivalurile și concertele în aer liber au menirea, în toate orașele lumii de a deschide către publicul larg lumea muzicii clasice, care, altfel, are reputația de a fi una destul de ermetică.

Epidemia de coronavirus care a bulversat societatea a schimbat și modul în care ne raportăm la concertele în aer liber. Acum, ele reprezintă singurul mijloc prin care artiștii Filarmonicii pot interacționa cu publicul. Pentru că, experiența ultimelor luni ne-a demonstrat că un act artistic are nevoie de public. Interacțiunea online este doar un surogat, care nu poate înlocui emoția pe care concertul direct îl oferă,atât publicului, cât și artiștilor.

Astăzi, de la ora 19, Filarmonica Oltenia reîncepe așadar întâlnirea cu spectatorii. Sub bagheta lui Gabriel Niță, orchestra Filarmonicii, alături de Octavian Gorun (vioară) și Corina Stănescu (pian) vor susține un concert intitulat „De la clasic la contemporan”. Programul este unul atractiv, gândit pentru o primă întâlnire după această lungă perioadă de abstinență muzicală.

Johann Strauss-fiul: Uvertura operetei „Liliacul”,

Antonín Dvořák: Dans slav op. 72, nr. 2,

Constantin Dimitrescu: Dans țărănesc,

Johann Strauss-fiul: Polca „La vânătoare”, op. 373,

Johann Strauss-fiul: Valsul „Voci de primăvară”, op. 410,

,Constantin Bobescu: „Frunza și Rustemul”

,Johannes Brahms: Dansuri ungare nr. 1 și 5

,Johann Strauss-fiul: Valsul „Trandafiri din Sud”, op. 388

,Johann Strauss-fiul: Polca „Tunete și fulgere”, op. 324,

Paul Constantinescu: Olteneasca,

Grigoraș Dinicu/Pancho Vladigerov: Hora staccato,

Johann Strauss-fiul: Valsul „Dunărea albastră”, op. 314.

Pe tot parcursul lunii iunie concertele se vor ține în Parcul Romanescu, la teatrul de vară. Invitațiile se pot ridica de la agenția de bilete a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, Calea Unirii Nr. 16, de luni pana joi, intre 8:30 și 14:30.  Vineri, in zilele de concert, invitațiile se pot ridica începând cu ora 13:00 de la Teatrul de Vară din Parcul ”Nicolae Romanescu”, în limita locurilor disponibile.

Cristi Nedelcu

Categorii: muzică

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *