All you can eat în Craiova

Publicat de CristiNedelcu pe

Restaurantele de tip AYCE (all you can eat) au o vechime respectabilă în SUA și în restul lumii. Prima dată ideea a apărut în Las Vegas, în 1946, de către Herb McDonald, un manager de publicitate și divertisment, care mai târziu avea să îi aducă și pe cei de la Beatles să concerteze în oraș.

Conceptul s-a dezvoltat și a prins rădăcini peste tot în lume, iar, de câteva săptămâni a ajuns și la noi. Așadar, avem de acum și all you can eat Craiova. Ideea a aparținut unui craiovean care a trăit o vreme în Elveția și, reîntors acasă, s-a gândit că este un tip de serviciu care lipsește pe piața de la noi.

Iar craiovenii călătoresc de ceva vreme astfel încât să fi prins gustul unor astfel de experiențe. Și așa a apărut Le Grand Bouffet Craiova , pe strada Făgăraș, nr. 6C.

Împreună cu gașca de bloggeri am vizitat localul la două săptămâni de la deschidere. Ce mi s-a părut foarte interesant a fost faptul că meniul cuprindea foarte multe fructe de mare, așa că eu și Diana am ales câteva preparate de acest fel. Nu de alta, dar să ne treacă de dor de Grecia.

Există două intervale orare în care poți servi masa – prânzul ((între orele 11-14) respectiv cina (între orele 19-23). În primul caz, contra sumei de 49 de lei puteți alege orice din cele 29 de feluri de mâncare puse la dispoziție (la care se adaăugă și o sticlă de apă plată). La cină, prețul este de 79 de lei și în el se oferă, în afară de orice vă alegeți din cele 49 de feluri de mâncare o sticlă de apă plată și un pahar de proseco.

Un plus al localului este faptul că pentru copiii sub 5 ani nu se plătește nimic, iar pentru copiii între 5 și 10 ani prețul este la jumătate. Cine a fost măcar odată cu un copil să ia masa în oraș înțelege mai bine oferta.

După cum spuneam fructele de mare și peștele sunt bine reprezentate, dar nu înseamnă că sunt singurele. Meniul mai curpinde preparate de carne, salate, sau mâncăruri gătite.

Cum merită să trăiești o astfel de exeperiență? Din punctul meu de vedere, avantajul unui restaurant de acest tip este acela că îți permite să guști câte puțin din cât mai multe preparate. Mai ales când la alte restaurante preparatele sunt destul de scumpe pentru a putea comanda mai multe feluri.

În afară de acest local, Le grand buffet Craiova mai dispune de altă locație unde se organizează și evenimente private. Acolo sunt oferite două tipuri de meniuri – unul de nuntă (3 feluri de mâncare) începe de la 220 de lei/persoană și altul de botez (3 feluri de mâncare) pornește de la 160 de lei/persoană.

Așadar, aveți acum posibiltatea de a savura și la noi genul acesta de experiență culinară și merită să faceți o încercare.

Cristi Nedelcu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *