Turcia – nu doar locuri, ci și oameni

Publicat de CristiNedelcu pe

 

Există mai multe feluri de a descoperi o țară. Cel mai la îndemână, pe care pe care îl practicăm cu toții în vacanță îl reprezintă locurile. Arhitectura, istoria, poveștile,  toate acestea sunt moduri de a lua cu noi o parte din țara pe care o vizităm. Mai târziu le vom tot povesti, modificându-le, uneori imperceptibil, alteori mai mult, în funcție de cum am simțit noi atunci și astfel construindu-ne amintirile acelei vacanțe.

Dar mai există un mijloc de a descoperi țara pe care o vizităm – privind oamenii. Chipurile lor îți pot spune mai multe despre ceea ce vizitezi, decît dacă ai citi tot felul de lucruri comune într-un ghid turistic. Ca urmare, în recenta vacanță din Turcia am făcut o adevărată colecție de portrete ale oamenilor de pe stradă.

Turiști, vânzători, locuitori ai orașelor prin care am trecut, oameni de toate vârstele și condițiile sociale. Chipurile lor spun multe despre o țară născută din conflictul Orient-Occident pe care nici acum nu l-a rezolvat la nivel de mentalitate. O țară orientală, cu obiceiuri și tradiții adânc înrădăcinate în această parte de lume, dar care speră mereu spre vest. Toate acestea se pot citi pe chipurile oamenilor surpinși în cele mai diverse ipostaze și momente ale zilei.

Cristi Nedelcu

 

 

 

 

069.jpg

 

497.jpg

060.jpg

210

392.jpg441.jpg

059.jpg

 

277.jpg

 

363.jpg

 

 

286.jpg

372.jpg

 

070.jpg

438.jpg

 

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *