Spectacol de familie. Familia Addams

Publicat de CristiNedelcu pe

Musicalul ”Familia Addams”, pus în scenă de Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior, vine la Craiova. Prezența Familiei Addams la Craiova se datorează unui schimb cultural pe care cele două instituții – Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova și Teatrul EXCELSIOR din București – îl efectuează în această perioadă: Excelsior va prezenta la Craiova Familia Addams, iar în aceleași zile, Naționalul craiovean va prezenta la București, pe scena Teatrului EXCELSIOR, spectacolul Outfitul șearpelui, un spectacol „poeticoregrafic” de Andrea Gavriliu bazat pe versurile lui Marius Aldea.

Celebrele personaje ale ciudatei familii au fost create în 1938 de desenatorul american Charles Addams și publicate în The New Yorker. În urma succesului de care această familie s-a bucurat în 1967 a apărut primul serial TV. Au urmat alte seriale, filme și chiar jocuri video.

În 2010, compozitorul și scriitorul Andrew Lippa scrie, ajutat de Marshall Brickman și Rick Elice un musical pornind de la filmul creat în anii 91 de Barry Sonnenfeld.

Musicalul a fost reluat de Răzvan Mazilu (așa cum a făcut, de altfel și cu un alt musical celebru – Cabaret) și pus în scenă în cheie proprie.

imagini din spectacolul ”Familia Adams” în regia lui Răzvan Mazilu

Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală” și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o întorsătură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va confrunta cele două familii cu limitele (a)normalității și cu rezistența în fața schimbării.

imagini din spectacolul ”Familia Adams” în regia lui Răzvan Mazilu

După cum declara Răzvan Mazilu

Familia Addams ne învață lecția iubirii. Gomez și Morticia se iubesc ca în prima zi și la fel de mult își iubesc copiii. Unchiul Fester, acest ciudat înrudit cu nebunii lui Shakespeare, ne demonstrează că orice devine posibil atunci când iubești, inclusiv o căsătorie cu Luna. Datorită lui, Familia Beineke se redescoperă și peste toată povestea plutesc aburii unui parfum misterios, cu note dark de acrimonium. E parfumul Tango de Amor, cel al iubirii. Familia Addams, cu gustul ei pentru tot ce e mortuar, ne învață să rămânem vii.

Răzvan Mazilu

Răzvan Mazilu semnează regia, coregrafia și costumele, producția muzicală a fost asigurată de Alexandra și Alexei Țurcan, decorurile au fost realizate de Sabina Spatariu, lighting design-ul este semnat Costi Baciu, iar echipa de creație a spectacolului este completată de Octavian Mardale (peruci, machiaj), Maria Alexievici (pregătirea muzicală), Cristian Niculescu (video), Monica Petrică (asistent coregrafie), Andrei Șova (asistent scenografie, recuzită), Daniel Măndiță (consultant tango argentinian).

distribuția spectacolului fac parte actorii Lucian Ionescu (Gomez Addams), Oana Predescu (Morticia Addams), Ana Udroiu (Wednesday Addams), Mihai Cheregi (Pugsley Addams), Mihai Mitrea (Unchiul Fester), Oana Pușcatu (Bunica), Mircea Alexandru Băluță (Lurch), Maria Alexievici (Alice Beineke), Doru Bem (Mal Beineke), Dan Pughineanu (Lucas Beineke) și Andreea Hristu (Marchiza), Iulia Samson (Mireasa), Cristina Danu (Balerina), Alex Popa (Clownul), Dan Clucinschi (Soldatul), Ovidiu Ușvat (Gangsterul).

Biletele pentru cele două reprezentații ale spectacolului Familia Addams ce vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova se pot achiziționa de la Agenția de bilete a Naționalului craiovean dar și online, din platforma www.bilet.ro

Bilete:

27 februarie, ora 19:00 – https://www.bilet.ro/eveniment/familia-addams-craiova-13195-41397

28 februarie, ora 19:00 – https://www.bilet.ro/eveniment/familia-addams-craiova-13195-41399

Cristi Nedelcu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *