Masa de Paște – ce punem pe ea și cum o aranjăm

Publicat de CristiNedelcu pe

Dileme înainte de masa de Paște

Cea mai frecvent întâlnită întrebare la masa de Paște este ”Ce să mai pregătesc?” cu variantele de rigoare ”Noi ce pregătim de Paște anul ăsta?” ”Gătim doar miel, sau mai punem și altceva?”.

sursa foto/

 Odată la câțiva ani, se întâmplă ca Paștele să cadă în acceași perioadă cu 1 Mai. Atunci începe o altă luptă, ceva mai aprigă, între adepții micilor și a mielului. Că, așa cum  nu se poate Paște fără miel, nici 1 Mai nu este de conceput fără mici. Și de aici, lupta se mută de la mâncare la băutură. Pentru că mielul merge cu vin, iar micii cu bere. Desigur, cele două se pot combina, dar trebuie să recunoaștem că doar unul dintre preparate poate să fie vedeta mesei.

Vedeți câte dileme culinare naște un decalaj de calendar.

Cum aranjăm masa de Paște

Și dacă până la urmă ne decidem ce punem pe masa de Paște, urmează o altă dilemă, cel puțin la fel de importantă: Cum decorăm masa de Paște? Întrebarea nu este superfluă, pentru că, mai ales la români, mesele sunt, în principal, prilej de socializare.

Mesele la care îi invităm pe toți cei apopiați devine un adevărat ritual, în care decorul – fețe de masă, tacâmuri, și chiar platouri și fructiere – devine important prin atmosfera de sărbătoare pe care o creează.

Disputa despre care vorbeam mai sus se translatează și aici, pentru că masa de Paște este una elegantă și sofisticată, în timp ce 1 Mai rimează cu ieșitul la iarbă verde. Una este tradiționalistă și are un anume ștaif, cealaltă are un aer proletar.

Pentru cei care vor să dea mesei de Paște aerul solemn pe care îl merită, Charsima le oferă o gamă variată de decorațiuni și articole dedicate servirii mesei, inclusiv seturile de porțelan.

sursa foto

Cei care vor face cumpărături în această perioadă (până joi, 29 aprilie) beneficiază de o reducere de – 20% la magazinul Charisma dedicat decorațiunilor și cadourilor. În plus, dacă vor trece, atunci când plasează comanda, codul MASAFESTIVA12 vor avea o extra reducere de încă 10% la produsele care se află deja în promoție.

Cadouri

Nu în ultimul rând masa de Paște aduce cu sine momentul cadourilor. În copilărie exista obiceiul ca doar copiilor să li se ofere haine sau pantofi noi. În Noaptea de Înviere trebuia să fii îmbrăcat obligatoriu cu ceva nou.

Acum lucrurile s-au schimbat și Sărbătoarea de Paște tinde să ajungă din urmă Crăciunul. Așadar o nouă competiție, de data aceasta între Iepuraș și Moș Crăciun.

Prin urmare, cei care sunt invitați la masa de Paște ar face bine să se prezinte cu cadou pentru gazde. Și aici Charisma vă face viața mai ușoară, oferindu-vă o mulțime de variante de decorațiuni și cadouri dintre cele mai diverse. Mie, personal, mi-au plăcut oglinzile și, în special, cea din imagine, un amestec extrem de ingenios între metal și sticlă.

sursa foto

Prin urmare,  aveți îndeplinite toate condițiile pentru a avea un weekend cât mai reușit în care să serbați și Paștele și 1 Mai cu același aplomb și entuziasm.

Vorba proverbului ”Băutură și mâncare să fie, că prilejuri găsim noi”

Cristi Nedelcu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *