Forumul Internațional din cadrul proiectului ”Siguranță pentru copiii noștri”

Publicat de CristiNedelcu pe

Timp de două zile, orașul Vârșeț din districtul Montana, Bulgaria, a găzduit Forumul Internațional din cadrul proiectului ” Siguranță pentru copiii noștri”. Proiectul, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, este derulat de Agenția de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri 2000 Montana, în parteneriat cu Asociația Parteneriate Regionale pentru Dezvoltare Durabilă – Vidin și Asociația Română pentru Transfer Tehnologic și Inovare. La forum au participat 30 de persoane din districtele Montana și Vidin și din județul Dolj, beneficiari direcți ai proiectului, formatori, profesori, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj și instituțiilor similare din Bulgaria.

            În cadrul Forumului au fost evaluate rezultatele proiectului care a urmărit dezvoltarea și punerea în aplicare a inițiativelor comune  în vederea prevenirii dezastrelor cum ar fi inundațiile sau incendiile forestiere. De asemenea s-a discutat despre creșterea gradului de conștientizare a comunității transfrontaliere cu privire la acțiunile în caz de catastrofe naturale. Principalii beneficiari au fost 600 de liceeeni din cele trei zone, care au învățat despre cum să acționeze în caz de dezastru.

            Proiectul a oferit training pentru viitorii voluntari, care au beneficiat de instruiri practice și teoretice specifice. Au fost instruiți 60 de profesori care au devenit formatori pentru cei care vor să acționeze în caz de dezastru.

            Concluziile Forumului s-au materializat într-un program comun de pregătire practică pentru trainingurile din afara clasei. În plus a fost prezentată platforma  safetyrobg.eu unde se pot face schimburi de cunoștințe, experiență și bune practici.

Cristi Nedelcu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *