Craiova Jazz Festival

Publicat de CristiNedelcu pe

Acum 4 ani avea loc prima ediție a Festivalului de jazz de la Craiova. Evenimentul s-a ținut la început în aer, apoi în sala Filarmonicii, pentru ca anul acesta, din cauza epidemiei, să se mute din nou în aer liber. Ceea ce aduce festivalul mai aproape de libertatea pe care a avut-o la prima ediție. Ediția de anul acesta are loc de joi, 10 septembrie, până duminică, 13 septembrie. Programul este, așa cum ne-au obișnuit și edițiile anterioare, unul foarte diversificat.

Joi, 10 septembrie, ora 19:00

THE GROOVY BASTARDS

Ioana Vișinescu – voce, Andrei Bălașa – chitară, Șerban Mateescu – bas și Alex Mușat – tobe

Înființată în urmă cu câțiva ani de 5 studenți ai secției de jazz a Universității de Muzică din București, formația The Groovy Bastards abordează stilul jazz-funk . Au lansat primul album în 2017 și au participat la festivalurile de profil din Sibiu (unde au fost și premiați), Târgu-Mureș, Ruse. În 2017 la Festivalul Muzza au fost câștigătorii categoriei „Revelația anului”.

Vineri, 11 septembrie, ora 19:00

IRINA SÂRBU BAND

Irina Sârbu – voce, Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – contrabas şi Tudor Parghel – tobe.

Irina Sârbu este una dintre artistele aflate în plină ascensiune, fiind considerată cea mai expresivă tânără solistă de jazz. Cu studii de actorie, a început să cânte jazz în 2002 formând împreună cu Andrei Tudor un duo (voce și pian). Un an mai târziu, începe colaborarea cu Anca Parghel căreia îi este elevă de improvizație . În 2004, obține Premiul pentru debut la Gala Premiilor Jazz. Are numeroase colaborări cu artiști precum Marius Mihalache, Mircea Tiberian, Virgil Popescu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ciprian Parghel, Tudor Parghel, etc. Participă la festivaluri naționale și internaționale de jazz, cântă pe scena Festivalului Internațional „George Enescu”, dar și în străinătate, la Viena, Paris, New York, Washington, Madrid, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Atena, Bruxelles, Veneția. În 2011 obține Premiul pentru tinerețe în jazz, apoi continuă seria colaborărilor în diferite proiecte cum ar fi Ethnotic Project sau World Symphony. În paralel are și o carieră în teatru, fiind prezentă pe scenele Teatrului de Comedie, Odeon, Bulandra, sau Teatrul de Operetă.

Ca solistă, Irina Sârbu are un timbru aparte, cu o bogată imaginaţie în improvizație.

Sâmbătă, 10 septembrie , ora 19:00

BLUE NOISE

Ana Dubyk, Marina Arsene, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea si Bogdan Tudor

Grupul Blue Noise este un proiect special în peisajul jazzului românesc, fiind una dintre puținele formații a capella de la noi. Membrii grupului au participat la Bucharest Jazz Fest, Brașov Jazz & Blues Festival, Festivalul Internațional “Craiova Muzicală” Printre colaborările pe care le-au avut se numără cele cu Răzvan Suma, Vița de Vie, Skizzo Skillz, Damian & Brothers, Alexandra Uşurelu. În 2017 au participat la la un workshop organizat la Cluj de King’s Singers din Londra.

Duminică 13 septembrie, ora 19:00

ANDREI TUDOR BAND

Compozitor, orchestrator, pianist și dirijor, Andrei Tudor a colaborat cu mari artişti ca Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Edvin Marton, Goran Bregovici, Walter Ricci. La Craiova o va avea ca invitată pe Ana Maria Roşu, studentă în anul IV la secţia de jazz-muzică usoară a UNMB. În prezent cântă în trupa JazzMeRomania, dar face parte şi din proiectul Duo Voce-Pian

Intrarea la spectacole se face pe baza de invitatie. Invitatiile se procura, in limita locurilor disponibile, de la agentia de bilete a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, din Calea Unirii Nr. 16:

  • Luni – Joi, orele 10:00 – 18:00,
  • Vineri, orele 10:00 – 17:30.

Sau de la Teatrul de Vara din Parcul ”Nicolae Romanescu”, Vineri, orele 18:00 – 19:00.

Detalii si rezervari se pot obitine si la numarul de telefon 0251 414 698.

Cristi Nedelcu.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *